Participation of Prof. Sorin Eugen Zaharia, the Chairholder of UNESCO Chair of University POLITEHNICA of Bucharest at the UNESCO-UNITWIN

Webinar “Sustainable Mobility” organised by UNESCO Chair of University of Geneva

Agenda of the event:

– Welcoming – brief introduction of UNESCO Chair Goals/Topics and of the webinar – Prof.A.F.Massardo
– Green hydrogen energy for ships –  Prof. Nader Ammar – Alexandria University (Egypt)
– Fuel cells for mobility – Dr. Manfred Limbrummer – ProtonMotor (Germany)
– Sustainable air transport– Prof. Sorin Zaharia  – Polytechnic University Bucarest (Romania)
– Towards a high level of decarbonization of mobility sector: different strategies for different fuels and transports-  Dr. Marteen Van Haute – Q8 Research (Netherlands)
– Q&A and Brief Round Table chaired by prof. Massardo
– Recap presentation of the Autumn Pack and of the overall EDU OPEN training programme – Prof. Massimo Rivarolo

Zilele UNESCO 2022

Universitatea POLITEHNICA din București și Catedra UNESCO „Inginerie pentru societate”, în parteneriat cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Organizația Aviației Civile Internaționale, Asociația Aeroporturilor din România, și Rețeaua Europeană de Formare și Educație în Aviație, au organizat în perioada 17-19 octombrie “Zilele UNESCO în Universitatea POLITEHNICA din București”. Evenimentul se va desfășura în campusul universității, în format mixt – cu prezență fizică și participare online – și a avut ca tematică principală contribuția ingineriei la dezvoltarea durabilă a societății.

În cadrul „Zilelor UNESCO în UPB” s-au desfășurat ateliere de lucru și mese rotunde dedicate dezvoltării durabile și rolului învățământului superior în dezvoltarea durabilă și responsabilității societale precum și expoziții și acțiuni tematice cu studenți și elevi.

Pentru a marca cooperarea internațională, cu această ocazie, a fost lansat Proiectul Erasmus+ ”Creative digital teaching and learning for green air transport and logistics”. Proiectul este coordonat de UPB, având ca parteneri Airport College International (Finlanda), Universitatea Haaga-Helia (Finlanda), Universitatea din Strasbourg (Franța), Universitatea Politehnică din Madrid (Spania) și Menzies Aviation România.

Mulțumim tuturor participanților!
Translate »